Året 2020

2020 är ett år som man kommer att minnas. Början av året var allt som vanligt men i mars så kom Covid-19 till Sverige. Det var en virus som vi inte tidigare kände till. Det vände upp och ner på hela tillvaron. Många människor dog och det var mycket allvarligt. Jag och Sune träffade inte vänner och vi handlade bara en gång i veckan. Vi slutade träffa våra barn och vi ställde in både födelsedagar och Påsk.

Det lugnade ner i sommar och då träffade vi våra barn och syskon ute.

Men när hösten kom, slog det till igen och Skåne fick många sjuka och smittade personer. Vi isolerade oss igen och ställde in Farsdag, jul och Nyår. Jag och Sune var själva och det kändes trist. Vi brukade vara ihop med något barns familj till jul. Vi brukade alltid samlas i V. Genastorp och fira Annandag jul med Sunes syskon. Nyår brukar vi fira med Lena och Ingvar som vi gjort sedan 1986. Detta gick inte utan nu väntar vi på ljusare tider och att vi kan komma att träffa alla 2021. Här kommer lite bilder, som ändock har hänt 2020.

 

Handskar, munskydd på när vi handlar.
Sune har skaffat sig en ny hobby. Han fäller träd och sågar själv brädor och stolpar. Han gör sedan olika saker när träden har torkat. Här kommer lite bilder på det arbete han gör.
I januari blev min lekkamrat, skolkamrat sjuk. Hon fick cancer och ett halv år senare somnade hon in. Jag var och träffade henne början på året men sedan kom Covid-19 och då fick hon inte ta emot besök. Det var svårt att inte få träffa henne, bara skriva brev. Jag var med och tog ett sista farväl. Vi träffades när vi var 5-6 år och vi var även klasskamrater eftersom vi var lika gamla. Vi lekte och hade mycket roligt som barn. Marianne jag glömmer dig aldrig.
Vår äldsta dotter Susanne gifte sig med Stefan Persson. Här är jag och Stefans mor Anja vittne på deras bröllop.
Midsommar
Alla barnen överraskade oss med att komma till V. Genastorp. De bjöd på grillat och en jättegod räktårta som Susanne hade gjort. Det var mycket trevligt och ett bra minne.
Vi har varit mycket i V. Genastorp i vår och sommar. Där har vi fiskat och varit med om att märka mal. Malen är fridlyst så de släps igen. Det är intressant att se hur mycket de växer från gång till gång när de blir fångade. Vi har även tagit Gös, Abborre,Gädda och Ål. Vi har provfiskat kräftor och vi hittade 29 stycken som vi släppte. Sune är fiske tillsynsman i Osbysjön
Barnbarn och barnbarnsbarn.
Vi har byggt in vårt uterum så nu kan vi vara där när det är kallare.
Bron i Matteröd.
En glad mormor och mormorsmor när barnbarn och barnbarnsbarn hälsa på
Sune fick tabaksplantor av sitt barnbarn. Här är det som blev av skörden
Här dömer jag SoR i Saxtorp. Ett prov som hundarna måste ta innan de får börja tävla i vatten.
Julen 2020 var inte som det brukade vara men pyntat och fint som vanligt var det i Matteröd.
Lotuslyans Aron (Ville) Emmas valp.